FIRST DAY OF HIGHSCHOOL | experience

01:22:00


Pa, znam da ovaj post dosta kasni, tj. ne bih ga ni trebala objavljivati od srama da je već prošlo mjesec dana od početka škole, ali i dalje sam željela objaviti svoje iskustvo jer je meni bilo užasno teško prije početka srednje škole i bila sam pod ogromnim stresom.


Dakle, long story short, nije tako strašno kao što svi mislimo. Ja sam doslovno naj awkward osoba ikad i ako ja kažem da je bilo ok, onda je stvarno bilo ok. Kada sam se upoznavala s novim ljudima doslovce sam se tresla. Kao što rekoh, vrlo sam awkward i to je jedan od mojih ajmo tako nazvat strahova, no u zadnje vrijeme sama sebe toliko silim da se suočim s njima, a ne da ih stalno izbjegavam jer ću se morati s time suočiti kad- tad.
Meni je još bilo lakše jer sam u razredu s jednom poznanicom iz škole pa nisam baš bila potpuno sama u svemu, ne mogu si ni zamisliti kako bi mi bilo da sam bila skroz sama kao većina drugih.
Bitno je samo nekako prijeći taj "strah" i poslije će biti lakše. Kada se upoznaš s nekoliko ljudi, neće ti biti čudno i teško to ponoviti sa svakim drugim.


Ne znam kako funkcionira za vas, ali svaki puta kada se trebam "suočiti" s takvim sličnim situacijama uvijek se sama nekako natjeram da krenem, da se ne zaustavljam, ponavljajući si u glavi nešto kao just let it go, da se opustim i da budem svoja i pustim situaciju neka teče, da ne overthinkam previše te da ne odam dojam neugodnosti. Pokušavala sam biti što manje nervozna iako sam se doslovce tresla jer ja znam biti onaj tip osobe s kojom lako može nastati neugodna tišina kada sam s nekim novim, no stvarno sam se pokušala opustiti koliko sam mogla. Također kako biste prebrodili neki svoj strah, npr. upoznavanje s novim ljudima (nervoza) ili govor pred grupom ljudi kao razred, sami sebe natjerajte i gurajte što više prema tom "strahu". To je kao kada se ne možete sami natjerati da učite pa vas mama natjera ili vam uzme mobitel pa ste prisiljeni učiti. Tako ste vi sada sami sebi mama. To je također i doslovno guranje sebe u još neugodnije situacije, no počelo je funkcionirati za mene i zaista mogu reći da sam zbog upravo tih stvari koje sam sad nabrojala uspjela se više opustiti u takvim situacijama i malo lakše preći preko tog "straha".
Sada kada ovo pišem zaista i osjećam ponos jer znam koliko sam imala užasnih, pregroznih problema s tjeskobom, nešto najgore ikad i tek kad sam djelomično prešla preko nje sam shvatila koliko sam bila u groznom stanju.Moj zaključak i poruka vama je : da prvi dan zaista nije TOLIKO strašno. Jest i dalje će prvi dan biti grozan jer svi su nervozni, ali stvarno nisam nikada vjerovala drugima npr. na blogu ili kada netko prepričava doživljaje na youtubeu  da ću i ja biti jedna od onih koja kaže da nije toliko grozno ♥


Nadam se da je svima dobro u školi, pogotovo  novim prvašićima ! :)

ana

You Might Also Like

6 komentara

 1. Cute experience which I have forgotten long ago.
  https://fashionista2020.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Odličan post, sve si napisala u detalje. Prvi dan nije grozan već stresan, i to svim osobama koje vidimo oko nas u toj učionici, zato se ne treba plašiti. Sve je za nas to novo i nepoznato, ali kada 'led' počne da se topi, zaista se uverimo da je period srednje škole, najlepši period. Puno sreće u daljem školovanju! ♥ ♥ :)

  https://blogvivalavida3.blogspot.rs/2017/10/whats-on-my-beauty-table.html

  OdgovoriIzbriši
 3. Autor je uklonio komentar.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja sam taj dan prebrodila jos pre tri godine, medjutim ja se nisam plasila toliko kao ti, ali sam bila veeoma stidljiva i ne bih nikad prisla nekome prva. Moje odeljenje se skupilo u jednu grupicu ispred skole i tako su se svi redom upoznali, dok sam ja stajala i caskala sa devojkom koja mi je prisla da se upoznamo. Sad kad pricamo kao odeljenje o tom prvom danu svi su me zamisljali kao povucenu i stidljivu osobu, ali ja to zaista nisam kada sam sa osobama koje dobro poznajem. Prvi dan se uvek prebrodi, obicno bude tezi ili laksi, ali to zavisi od osobe do osobe. Mogu da kazem da mi je bilo lepo, nisam se blamirala haha. Btw, nema veze sto si ga objavila mesec dana od pocetka skole, to je taman toliko vremena da ti se slegnu utisci i da mozes da uporedis prvi dan sa evo skoro mesec i po od pocetka. Divan post draga, srecno u daljem skolovanju! <33

  Novi post: Stvari koje (ne) volim kod blogovanja

  OdgovoriIzbriši
 5. Generalni problem je taj sto svaki đak u svojoj glavi sebi stvori predrasudu o školi i drugim ljudima, i onda kad svaki pojedinac uradi tako, negativna energija je masovna, te prvi dan skole ne bude divan i lep, kao sto bi trebalo biti! Zato je neophodno ubeditii sebe da je ta nova skola novi pocetak i da je zaista treba primiti k sebi s najboljim pogledom i stavom! Da ne duzim, divan post, zaista jako oriiginalna i interesantna tema.

  New post is on my blog! Visit me, Maleficent

  OdgovoriIzbriši
 6. Mislim da smo svi, ili ćemo jednog dana suočiti s tim famoznim prvim danom u novoj školi i novom društvu. Za mene je to iskustvo bilo haotično, ali je prošlo. Kad god dođem u neku tešku situaciju, ili znam da se nešto treba desiti samo sebi kažem ''I to će proći''. Najvažnije je da se što prije pronađemo u školi koju smo upisali i pronađemo drugove, a već nakon mjesec dana škole, svi se bolje upoznaju i bude lakše. Inače odličan post

  Delilah's Stories | Filmtastično

  OdgovoriIzbriši

Komentirajte ♥