Kako urediti blog - tips

12:26:00

Hello!

 
Na jednom od prethodnih  postova sam u komentar dobila zahtjev da napišem post o tome kako urediti blog, ili bar kako ga ja uređujem. Već sam prije napisala post kako radim banner za blog (sada imam samo malo drukčije korake) i pogledajte ga OVDJE.
Znači, sada ću vas samo uvesti u svijet bloggera. Ako ste novi u bloggeru i ne znate još kako sve to funkcionira i ne snalazite se, objasnit ću vam. Isprva će vam se činiti jaako komplicirano, ali brzo to sve skužite i nakon nekoliko puta to će biti mačji kašalj. Krenimo!
 
 
Kada ste ušli u blogger kliknite sljedeće (zaokruženo crveno):

 
Kada uđete možete dodati gadgete nakon što kliknete na "Dodaj gadget" I tako možete dodati različite slike, tekst, gadget za dodavanje članova itd.
 
Ako kliknete "Uredi" na dio gdje bi trebao doći banner (a to je dio gdje piše ime vašeg bloga), otvorit će vam se novi prozor u kojem možete dodati banner koji će se pojaviti na vrhu bloga.
 
 
Onda kliknite na "Predložak":
 
Pa će vam se otvoriti slika kako vaš blog trenutno izgleda. Tu možete odabrati predložak
 
 
 
A ako kliknete na "Prilagodi"

 
 tu isto možete odabrati predložak.

Ako kliknete na "pozadina" tu možete promijeniti pozadinu u neku boju iz spectra ili staviti bilo koju fotografiju.


Ako kliknete na "prilagodi širine" tu možete prilagoditi širinu bloga (posta I trake sa gadgetima).


Ako kliknete na "Izgled" otvorit će vam se stranica kao I prije kada ste kliknuli na Izgled (ako me išta kužite) I možete odabrati na kojoj strain želite da bude traka s gadgetima te podnožje.


A sada ako kliknete na "Napredno" tu počinje prava zabava i magija.


Tu uređujete boju slova, naslova bloga, fontove, boje poveznica i sve ostalo.


Sve zaokruženo rozim možete uređivati, "Tekst stranice" sadržava sve dijelove bloga koje možete uređivati a desno od toga su postavke za boju, font i ostalo.


...

Poigrajte se time, nadam se da sam vam uspjela objasniti barem osnove uređivanja :)
Molim vas komentirajte iskreno I ne samo dvije riječi te kako vam se sviđa post i je li vam pomogao ♥


xoxo,


You Might Also Like

13 komentara

 1. Odlican post,sve si lepo napisala.Ja sam sve stvari znala,ali mislim da ce post koristiti pocetnicima ❤.

  mywonderland-xoxo.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Super post! Sve si lijepo objasnila i sigurno će pomoći onima koji žele nešto urediti na svom blogu :D

  http://catherinehere.blogspot.hr/

  OdgovoriIzbriši
 3. Dobar post, super za početnike!

  OdgovoriIzbriši
 4. Odlican post, jako je koristan, sve si lepo objasnila. :*

  http://mojasvastaricams.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 5. Anonimno10:03

  Super post!Jako korisno za pocetnike♥

  ksenijinkutak1.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
 6. Super je post♥clan sam tvog bloga.Nadam se da ces uzvratiti :*
  petra-s-life-blog.blogspot.hr

  OdgovoriIzbriši
 7. Imaš odličan blog, oduševljena sam <3 Praatim te, nadam se da ćeš uzvratiti :)

  http://missunderworldblog.blogspot.ba/

  OdgovoriIzbriši
 8. Sve si super objasnila i sigurna sam da ćeš pomoći mnogima s ovim postom.
  💎 forever-blogm.blogspot.com 💎 -new post on my blog :)
  -all the love.

  OdgovoriIzbriši
 9. Super ti je post! :)

  itsnina23.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 10. Anonimno09:53

  Jutro,jako lijepo napisano
  Hvala za to, ali meni nešto nikako nije jasno, zašto ne vidim svoj Blog u tražilici kad se odjavim.

  OdgovoriIzbriši
 11. Da li pate financijski ili trebate hitna gotovinu da plati svoje račune? I želite da preuzme rizik transformacije svoj život. Pokušajte i dobiti svoj bankomat prazan kartica danas i biti među sretnik je koji se koristi od ove kartice. Ovaj ATM kartica je postavljena u stanju sjeckanje u bilo bankomata bilo gdje u svijetu. Moram da znam o ovom prazan bankomat kartica kad sam tražio posao online, prije mjesec dana. To je zaista promenio moj život zauvijek i sada mogu reći da sam bogat jer sam živi iskaz. Što manje novca imam u dan sa ovom karticom je 3000 $. Čak i sada, a zatim zadržati pumpanje novca na svoj račun. Iako je kartica ilegalna, ali ne postoji rizik da budu uhvaćeni. To je programiran na takav način da se ne može pratiti i također ima tehniku koja čini nemogućim za CCTV kamera da vam otkriti kada ga koristite. Za detalje o tome kako da biste dobili tvoj danas kontakt speedhackersnetwork001@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 12. Are you suffering financially or do you need an urgent cash to pay your bills? And you want to take the risk of transforming your own life. Try and get your ATM blank card today and be among the lucky one's who are benefiting from this card. This ATM card is set capable of hacking into any ATM machines anywhere in the world. I have to know about this blank ATM card when I was looking for work online about a month ago. It has really changed my life forever and now I can say I'm rich because I am a living testimony. The less money I get in a day with this card is $3,000. Even now and then keep pumping money into my account. Although the card is illegal but there is no risk of being caught. It is programmed in such a way that it cannot be tracked and also has a technique that makes it impossible for the CCTV camera to detect you when using it. For details on how to get yours today contact speedhackersnetwork001@gmail.com

  OdgovoriIzbriši
 13. I was searching for loan to sort out my bills & debts, then i saw comments about blank ATM card that can be hacked to withdraw money from any ATM machines. I doubted thus but decided to give it a try by contacting {martinshackers22@gmail.com} they responded with their guidelines on how the card works. i'was assured that the card can withdraw $5000 instant & was credited with $500,000.00 so i requested for one & paid the purchasing fee to obtain the card. 18 hrs later, i was shock to see the delivery agency in my resident with a parcel{card} i signed and went back inside and confirmed the card works after the agent left. This is no doubts because i have the card & has made used of the card.

  OdgovoriIzbriši

Komentirajte ♥