Kids: Then VS Now

19:47:00

Hello girls ♥
 
Kako sve više vidim "današnju mladež" uspoređujem sebe kad sam bila dijete i prvi razred VS današnju djecu u prvom razredu/petom.

 
Iznijet ću vam nekoliko tema u kojima ću predstaviti nekadašnju i današnju djecu.
 
 
1. ODIJEVANJE
 
Prije...
 
Prije su sve curice bile u rozom, slatke, nosile su suknje i slatke haljinice sa cvjetićima. Dečki su bili "regularni" ili jednostavnije rečeno - normalno odijeveni. Nije se baš mnogo toga promijenilo, ali opet...
 
Sada...
 
Znam mnogo petašica koje se doslovno oblače kao ne želim reći tko, nose one cipele sa "sakrivenom" punom petom i umišljaju si da su ikone stila, a vrlo često i prekrše pravila odijevanja u školi. Dečki se pak furaju na neke poznate face kojima hlače vise do pola nogu i nose pet brojeva prevelike majice koje im također vise do pola nogu. Meni to i ne smeta toliko, ali vise nitko ne smije imati svoj stil. Sve više su svima bitnije marke I brendovi.
 
 
2. PONAŠANJE
 
Prije...
 
Prije su svi bili tako pristojni, nitko nije progovorio uvredu, kamoli psovku! Djevojčice i dječaci su se zajedno vani igrali skrivača, lovice itd. Ništa im nije nedostajalo.
 
Sada...
 
Sada se sve mijenja, mogla bih razglabati o ovome pola sata. Svi do jednoga psuju, u ranoj dobi puše i vrlo često su bezobrazni, pogotovo prema starijima (i djeci starijoj od njih). Također, iz generacije u generaciju svi su postali nevjerojatno razmaženi... Svi žele najbolje mobitele I najskuplju odjeću...
 
 
3. PRIJATELJI
 
Prije...
 
Prije su se svi družili sa svima, svojim vršnajcima. Ne bih mogla reći više za ta vremena.
 
 
Sada..
 
A sada se družiš samo s cool ekipom (ako si cool) i ne daj Bože s nekime tko je mlađi od tebe, jer je on luzer! Imaš 700 prijatelja na Fejsu, samo tako da maš više lajkova. Ako se ne družiš sa najpopularnijim društvom u školi, nitko ne zna za tebe (logično).
 
 
4. ŠKOLA
 
Prije...
 
Manje više su svi, pa i dečki imali dobre ocjene, kad si dobio trojku to se odmah išlo ispravljati. Rijetki su radili spačke po školi, tukli se itd.
 
Sada...
 
Sada je sve to uobičajeno. Markiranje, tučnjava, padanje razreda. Nisi cool ako prođeš razred s odličnim. Sve je bitnija popularnost i izgled, to je obično tako početkom petog razreda (danas).
 
 
 
5. OSUĐIVANJE
 
Prije...
 
Prije toga niti nije bilo! Tako da ne bih ništa mogla reći o ovome.
 
Sada..
 
Već sam nekoliko puta spomenula kada te drugi osude kao luzera, ako ne nosiš skupu odjeću, imaš dobre ocjene i ostalo. Ako jedan da ne smiješ ići u kino ili na pizzu ti više nisi dio nečijeg društva jer su oni cool, a ti nisi. Ako nemaš dečka u sedmom razredu, opet si luzer.
 
 
 
6. IDOLI
 
Prije..
 
A što da tu kažem... - Disney likovi, ili općenito likovi iz crtića :)
 
 
 
Sada...
 
Ima svakakvih idola, od nogometaša do glumaca, to u većini slučajeva niti nije toliko loše, koliko je loša količina povezanosti (ponekad) te osobe s nekim celebrityem, pa čak dođe do rezanja ili goreg npr. jer je Zayn napustio 1D!
 
 
Zaključak:
 
Ipak, meni se ne sviđa previše niti prijašnja, niti sadašnja generacija, ali možemo zaključiti da su nekadašnja djeca bila puno odgojenija i nekako bolja, a danas na sve to najviše utjeću MEDIJI!
 
Uglavnom, to bi bilo to za današnji post, malo je kraći, ali opet, nadam se da vam se svidio ♥
U komentare obvezno napišite što vi mislite o ovome!
 
Moje društvene mreže: Facebook
 
 

You Might Also Like

4 komentara

 1. Potpuno se slažem.Hvala Bogu u mojoj školi ne postoje te poznate grupe i sve to što ide uz te grupe.Postoje,naravno oni koji misle da su centar sveta,ali mi osmaci ne obraćamo pažnju na niih.Takođe,u mojoj školi niko nikoga ne komentariše kako se obukao,hvala Bogu da je tako.
  Zaista koristan post :)

  tijanaslife.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 2. Slazem se sa tobom! Ovo je jako koristan post, jedan od tvojih boljih!

  http://inmyownworld321.blogspot.com/

  OdgovoriIzbriši
 3. Totalno se slažem s tobom. Idem u smjenu sa šestašima. I točno se vidi tko su "litice" a tko su samo normalna djeca. Nedaj Bože da neku maminu pricenzu pogledaš, odmah ti se prijeti. Jedamputa smo iz fore sve redom pitali za žvaku. Svi kao nemamo. I onda se čuje "vođa klana" i da imam ne bih ti je dala. Uf, kako sam se vratila i rekla "MOLIM?" Mucala je ko niko, nisam za nasilje, ali tim umišljenim balavcima točno treba pokazati tko je stariji kad im roditelji to nisu mogli pojasniti.

  OdgovoriIzbriši
 4. great post
  Would you like to follow each other on GFC / facebook?
  let me know in the comments on my blog and I follow back!
  http://www.mosaictrends.com/

  OdgovoriIzbriši

Komentirajte ♥