Kako započeti s blogom - tips 💖

16:03:00

Hello girls ❤
 

 
Za danas vam donosim jedan, po meni, jako koristan post, a to je kako započeti s blogom. Dat ću vam savjete za ime bloga i ideju, a ako ikoga zanima kako točno otvoriti blog neka napiše u komentare pa ću u sljedećem postu to objasniti.
Dakle, napisat ću vam savjete za temu bloga, ime itd.
Nadam se da će ovaj post nekima od vas koristiti.


1. Ljubav za pisanjem


Kao prvo, morate imati razloga zašto otvoriti blog. To nije zarada, niti želja za slavom, već morate imat ljubavi za pisanjem i takvim stavrima, bez obzira na to jeste li dobar pisac ili ne.
Dakle, prvo morate imati povoda za to i ideje.


2. Tema bloga

Također, morate osmisliti neku temu bloga, o čemu će blog biti. Možda se bavite sportom, pa će to biti sportski blog, ili modni, ili samo DIY-evi, ili tvoji stavovi, pogledi na život i slične stvari, ili ćete objavljivati price i romane? Ja, a i većina tinejđera nemamo točno određenu tematiku bloga, ima svega, ali naravno u umjerenim doza. To je teen blog.


3. Ime bloga

 

S teme prelazimo na ime bloga. Kada osmislite temu bloga, prema tome osimslite i ime za blog. Izvadite neke ključne riječi o čemu ćete pisati i spajajte ih, ali budite originalni! Također, neka to bude neko lako pamtljivo ime, sa dvije ili tri riječi, a takav da bude i link.


4. Vrijeme

Ali ako se mislite "baviti" blogganjem, morate znati da za to treba neko vrijeme, za napisati post, urediti izgled itd. Ako imate jako puno obveza da ne stignete niti pojesti nešto (primjer xD), preporučam vam da se ne upuštate u blog svijet jer ćete trebati biti aktivni kroz cijeli tejdan, svaki tjedan.


5. Plan


Kada ste sve prije navedeno osmislili, zabilježite to na papir i napravite si plan za otvorenje bloga. Kako će izgledati, možete napraviti banner, potpis, widget i ostalo. Tek onda to sve provedite u djelo, u jednu cjelinu - svoj blog.


6. Originalnost

Uvijek, ali uvijek budite originali, u svemu,  od postova do izgleda bloga. Također ako želite da napišem post o tome kako pronaći inspiraciju za post, vrlo rado ću to napraviti, isto tako, ako želite da vam napravim banner (napišite da to želite i ostavite mi svoj link bloga u komentar) :'3 Imajte svoje osobne ideje i istaknite se po nečemu po čemu će vas ostali zapamtiti ili prepoznati.


7. Postovi


Kad smo kod originalnosti, postovi trebaju biti kvalitetni, sa tekstom i slikama, jer slike obogaćuju cijeli post. Organizirajte si postove i vrijeme za pisanje njih. Ja obično nakon što napišem post počnem raditi na novom postu koji mi je skica za idući dan, onda ga samo dovršim i pregledam pogreške u tekstu.


8. Zarada

I zadnja stvar za koju vam želim dati neki savjet jest zarada, zarađivanje od bloga. Iskreno ne znam ništa o tom procesu, ali znam da čim otvorite blog, pa niti dvije godine kasnije možda nećete moći zarađivati od toga i ako otvarate blog samo zbog toga, nikako to nemojte napraviti jer to vas neće dovesti do ničega, ako to ne volite nemojte započinjati.


Došli smo i do kraja ovog posta. Nadam se da će nekome pomoći.

♥ Kako vam se sviđa post?
♥ Što želite u sljedećem postu?


xoxo,

 
💫
 

You Might Also Like

3 komentara

 1. Divan post!Zaista si navela prave razloge zbog cega i kako zapoceti blog. :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Post ti stvarno izvrstan i odlicna ideja za post! Mislim da si navela sve potrebne razloge i savjete oko bloga. Ja sam sa blogom zapocela u osmom mjesecu ove godine i shvatila sam da je zapravo najvaznija originalnost bloga, jer ako se nisi drugaciji od drucih tada neces biti ni zapamcen. ;)
  Imam novi post pod nazivom "KEEP SMILING BURAZI! :D" i u njega sam ubacila 30-ak bisera iz svoga zivota tj iz zadnjih tjedan dana pa se nadam da ces pogledati. :D
  -Struja

  strujadreams.blogspot.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Super ideja :) I super tekst. Pratim te. pa ukoliko želiš, uzvrati :) https://zenskikutaktrenutak.wordpress.com/

  OdgovoriIzbriši

Komentirajte ♥