Kako i zašto započeti s blogom?

21:01:00

Hellow ^^
 
Danas vam donosim post o tome kako I zašto započeti s blogom, tj. nekoliko savjeta te prijedloga ako želite napravitit svoj blog :)
 
 
~
 
 
1. TEMA BLOGA
 
Prvo I najpitnije je tema bloga. o čemu ćete bisati na blogu? Ako se bavite sportom možete imati sportski blog ili neke inspirirajuće postove, ako volite glazbu ili se bavite sviranjem/pjevanjem, neka to bude tema bloga. Naravno, može I svega po malo, ali I morate pisati nešto što će ljude zanimati, davati savjete te imati postove prigodne određenom rastu, npr. ja sam odlučila da ovo bude teen blog, naravno dok ne budem starija (dok vise ne budem teen), ali vi možete pisati za razne dobi.
 
 
2. IZGLED BLOGA
 
Izgled bloga može biti prigodan onome što pišete, ali ako pišete o bilo čemu, naravno da tu mogu biti razni uzorci itd; ali opet, ne da sad pišete o sportu, a u pozadini imate glazbene note I sl. Možetei postaviti par cool widget npr. kratak tekst (nešto kao; Dobro došli na _ _ _ _ _ _ (ime bloga)! I sl. Također, kratku karticu 'O meni' te  par stranica (početna, natjecanja, pitanja itd.).
 
 
3. POSTOVI
 
Postovi prije svega trebaju biti zanimljivi. Pa nikoga ne zanima koliko ste danas kalorija unijeli ili što ste rekli mami kad ste se svađale. Trebate paziti na pravopis I gramatiku, to je jako bitno! Isto tako, morate imati ideje za postove.
 
 
4. AKTIVNOST
 
Također, morate odvojiti čak po nekoliko sati kako bi ste napisali post. Obično vam za jedan prosječan post treba otprilike 15 (ili manje, ponekad više) minuta, ali ako pišete nešto duže (roman...) ili neki post z akojeg je potrebno puno tražiti po internet onda vam treba nekoliko sati, a možda čak I par dana! Vjerovali ili, ne, tako je! Ako nemate slobodnog vremena za odvojiti kako bi ste napisali najmanje 1 post dnevno, onda vam preporučam da ne započnete s blogom, osim ako odmah ne postavite neke bloggerice (npr. svoje frendice).
 
 
5. BLOGGERICE
 
Ako imate blog (na kojem dobivate komentare, ne mora sad to biti nešto popularno), bilo bi super da napravite natjecanje za bloggericu te postavite par bloggerica koje će isto biti aktivne tj. pisati postove jer tako kada bi ste vi npr. bili na nekom putovanju I ne bi ste mogli pisati postove, onda su tu bloggerica koje će isto bloggati I tako članovima tog bloga ne bi bilo dosadno!
 
 
6. IDEJE
 
Morate imati ideje za blog. Nemojte nikoga kopirati već izgled bloga, rubrike, widgete, stranice, social medias, natjecanja, kampanje I ostalo, napravite sami tj. imajte svoju ideju. Iskrneo, mnogi misle da je moj blog 'kopija' bloga Be unique (teen kreativci hrvatska) jer je to popularan blog, ali ja svoje ideje smišljam sama...
 
 
 
~ Ako želite saznati kako postaviti razne widgete (ili uopće napraviti blog), kako postaviti nekoga za bloggericu itd., samo posjetite ovaj blog (kliknite na to ime bloga I odvest će vas tamo): Blog tips by Ivana and Ema te tako doznajte puuuno savjeta o blogu :) ~
 
To bi bilo to za ovaj post. Nisam se mogla vise ničeg ostalog dosijetiti, ali ako sam nešto zaboravila, napišite u komentare :*
 
Vidimo se,
-Ana-
 


You Might Also Like

2 komentara

Komentirajte ♥